Ohranimo svoje kolo v najboljšem stanju

Servis koles Novo Mesto

Vsak kolesar se zaveda, da je skrb za številne mehanične komponente svojega kolesa izredno pomembna. Tako zagotovimo brezskrbno in udobno vožnjo na krajše in daljše razdalje. Kolo je sila preprosto a izredno učinkovito prevozno sredstvo, kjer človek deluje kot sam motor. To je izredno koristna lastnost, saj pri vsaki vožnji utrdimo svoje telo in izboljšamo svoje ravnotežje. Zato je pomembno, da od časa do časa naoljimo pogonsko verigo, namastimo ležaje in opravimo druga manjša vzdrževalna dela. Če pa nimam doma orodja ali časa, pa lahko servis koles Novo Mesto poskrbi za vse elemente vzdrževanja in popravila našega kolesa.

Redno vzdrževanje kolesa je pomembno

Naše mestno ali gorsko kolo ne potrebuje neprestanega vzdrževanja. Doma ali s pomočjo izkušenega servisa koles Novo Mesto lahko hitro opravimo večino potrebnih del. Priporočljivo je, da manjše poškodbe in druge težave ne ignoriramo.

Servis koles
Reden servis koles je izjemnega pomena

Pri relacijskih in mestnih vožnjah se lahko hitro zgodi, da poči guma, pogonska veriga zdrsi iz položaja ali nam odpade pedalo za kolo. Z hitro odpravo vseh pomanjkljivosti bomo zagotovili, da bomo vedno varno prišli na cilj. Obenem pa bo naše kolo vedno v vrhunskem stanju. Tako se tudi izognemo nesrečam in poškodbam, ki so posledica neprimerne ali nezadostne oskrbe številnih komponent našega kolesa.

Rja je ubijalka vseh koles

Vsako moderno kolo je sestavljeno iz preprostega ogrodja in številnih naprednih komponent, ki skrbijo za njegovo pravilno delovanje. Na žalost pa je bolj malo zaščiteno pred vlago in vodo, ki lahko hitro pronica v razne dele našega kolesa. Vlage ne moremo vedno odstraniti, saj je to nepraktično opravilo.

Kako ohraniti svoje kolo brez rje

Lahko pa dobro naoljimo in namastimo številne mehanične dele kolesa, ki ga bodo zavarovali pred rjo. S tem močno podaljšamo njegovo življenjsko dobo in preprečimo nepotrebno rjavenje ter druge poškodbe. Strokovnjaki v servisu koles Novo Mesto so izredno vešči, kar se tiče preprečevanja rje in rednega vzdrževanja vseh vrst koles.

Pred vsako vožnjo preverimo delovanje zavor

Dobro delujoče zavore so ključna komponenta vsakega kolesa. Je pa res, da se sčasoma obrabijo, kar je popolnoma normalno. Če ne delujejo več tako dobro, kot včasih, je priporočljivo, da tega ne ignoriramo. Zamenjava zavor je izredno ugodna in hitra, reši pa nam lahko življenje. Enako pomembne pa so gume, saj zagotavljajo dober oprijem s cestiščem v vseh vremenskih pogojih. Če potrebujemo menjavo kateregakoli dela za kolo, nam servis koles Novo Mesto lahko hitro priskoči na pomoč. Obenem pa nam strokovnjaki pregledajo kolo za možne težavne dele in predlagajo oziroma opravijo zamenjavo.