Mulčerji za travo

Profesionalni mulčerji omogočajo profesionalno košnjo. To pomeni, da je z njimi mogoče kositi hitro in učinkovito. Takšna efektivna košnja je zelo pomembna pri velikih travnatih površinah, ki lahko za košnjo predstavljajo velik zalogaj. Zaradi tega se vam splača kupiti kosilni stroj oziroma kosilnico, s katero boste v čim krajšem času pokosili čim več.

Zelo pomembna je njena širina oziroma to, v kakšni širini kosi, pa tudi njena zmogljivost in ostale lastnosti, zaradi katerih boste zadovoljni z njenim delovanjem. Eno od dobrih možnosti v ta namen predstavljajo mulčerji, ki so zelo zmogljivi in izredno primerni za profesionalno košnjo velikih površin.

Kosilnice, ki pokosijo vse

Mulčerji za travo imajo pred drugimi vrstami kosilnic to prednost, da travo zmeljejo oziroma razbijejo na drobne koščke. Uporabljajo se lahko tudi tam, kjer se kosi zelo poredko in je trata že zelo visoka in zaraščena, saj so zelo zmogljivi. Profesionalni mulčerji vam omogočajo košnjo v širini nekje od 2 do 3 metre (odvisno od posameznega modela), zaradi česar lahko z njimi hitro in učinkovito pokosite tudi zelo velike površine naenkrat.

DOKAZ teorije – Ali je jeseni bolje pokošeno travo z mulčenjem pokositi in listje s pomočjo puhalnika za listje zbrati in pospraviti v vrečo? Oglejte si test v videu!

Takšni mulčerji se recimo uporabljajo v komunalnih podjetjih, kjer se ukvarjajo s košnjo javnih in drugih površin, saj ne le, da dobro delujejo, ampak so tudi zelo robustni. To je vsekakor pomembna prednost, zaradi katere boste z mulčerji in njihovo košnjo še bolj zadovoljni. Mulčerji so se namreč zmožno dobro prilagajati obliki terena ter tudi različnim oviram nanjem.

Zmogljivi kosilni stroji

Vsak, ki je že kdaj kosil, ve, da je s kakovostno kosilnico lahko košnja veliko lažja, kot če imamo kosilnico, ki je neokretna, premalo zmogljiva ali okorna. Zelo pomembno je, da se da kosilnica enostavno premikati oziroma upravljati ter da z njo lahko kosimo na enostaven način ter brez prevelike porabe energije.

S kakovostnimi mulčerji bomo lahko pokosili več v krajšem času ter se lotili tudi zaraščenih površin, na katerih je trava že zelo visoka. V ta namen so na voljo različni mulčerji, pri katerih je pomembno to, koliko kosilnih elementov imajo, kakšna je širina reza in kako zmogljivi so. Če boste izbrali profesionalen kosilni stroj, boste na koncu s košnjo gotovo več kot zadovoljni!

Ko gojimo rastline v notranjih prostorih, se skoraj vedno soočimo s problemom svetlobe. Sijalke Elkosun nam prinašajo rešitev, saj omogočajo pravilno razvrstitev svetlobe v vsakem prostoru. Preberi več …