Največje prednosti, ki vam jih ponuja puhalnik za listje

puhalnik za listje

Ne glede na to, ali si lastite vrt ali pa zgolj nekaj dreves pred svojim domom, se čiščenju lista žal ne morete kar tako izogniti. Za svojega pomočnika si lahko v tem primeru izberete puhalnik za listje, ki velja za zelo preprosto in učinkovito napravo. Ponuja še številne dodatne funkcije, nad katerimi boste naravnost navdušeni.

Pri izbiri puhalnika za listje boste opazili, da so na voljo različne vrste. Med najbolj priljubljenimi je vrtni puhalnik listja, ki je odlična izbira, če imate doma samo majhen vrt in nimate veliko lista. Listja naprava ne sesa, temveč samo piha v dani smeri na kup.

Sesalnik za listje in kombinirani sesalnik listja

Poleg puhalnika za listje je na voljo tudi sesalnik listja, ki na vrsto pride, ko je listje že nabrano. Stroj listje posesa v zbiralno vrečko, ki jo je nato potrebno izprazniti.

puhalnik za listje s funkcijo sesanja listja
Če imate majhno dvorišče in marljivo odstranjujete listje, ko odpada – ali če želite natančno posesati listje iz žive meje, okolice grmovja in cvetličnih gred – vam lahko sesalnik listja na vašem puhalniku za listje prihrani veliko časa in truda.

Dobra izbira za vas je lahko tudi kombinirani sesalnik za listje, ki se ga lahko uporabi v celoti. Takšna naprava praviloma ponuja drobljenje listja, kar olajša kompostiranje. Njegova zbirna vreča ponuja še večjo kapaciteto.

Rokovanje s puhalnikom listja

Puhalnik za listje naj bo ergonomičen in preprost za rokovanje. Večina tovrstnih naprav ima podobne kontrole, ki se navadno nahajajo kar na ročaju. Za bencinske modele je značilno, da imajo tudi čok in kabel za zagon.

Tukaj so nasveti in triki za učinkovito in varno uporabo puhalnika za listje. Sledite jim in morda boste malce bolj razveselili tudi svoje sosede. 🙂

Pri rokovanju s puhalnikom listja je pomembno, da imate možnost doseči prav vse. Zbirna košara za listje vam ne sme biti v napoto. Včasih je košara naprave oblikovana kot nahrbtnik.

Material puhalnika listja

Ko izbirate puhalnik za listje, bodite pozorni tudi na materiale, iz katerih je naprava izdelana. Za najbolj dostopne velja, da je večina njihovih delov izdelana iz mehke plastike, ki ima precej nizko odpornost.

Če boste puhalnik listja uporabljali bolj pogosto, si raje izberite napravo, ki spada v srednji cenovni razred. Tam so na voljo puhalniki listja, ki so narejeni iz bolj odporne plastike.

Profesionalni izdelki za sesanje in pihanje listja pa so pogosto izdelani iz kovine. Slednje bistveno lahko vpliva na njihovo življenjsko dobo. Če vas zanima velikost in teža naprave, pa ima večina sesalnikov enake dimenzije kot baterijska kosilnica.