Koristni nasveti

Kako škodljive so lahko pasje bolhe?

Kako škodljive so lahko pasje bolhe?

Če ste lastnik psa, se verjetno srečujete tudi s kakšno nadlogo, kot so denimo bolhe. V primeru da niste povsem prepričani, ali ima vaš hišni ljubljenček bolhe, ste lahko pozorni na tipične znake, ki kažejo na to. To so na primer neobičajno praskanje psa, stresanje z glavo, lizanje, žvečenje, nemirnost. Seveda pasje bolhe lahko pičijo tudi vas in ne zgolj živali. Po ugrizu pa boste na svoji koži opazili rdečo, zelo srbečo izboklinico. Pasjo bolho lahko najdete tudi na sebi. (več …)
Nadaljevanje
Pomembnost izbire fotografa, ki ustreza vašemu stilu

Pomembnost izbire fotografa, ki ustreza vašemu stilu

Vsak par ima svoje želje in pričakovanja glede poročnega fotografa. Pomembno je, da si ustvarite jasno predstavo o tem, kakšen stil in vzdušje želite, da se odraža na vaših poročnih fotografijah. Ko imate jasno predstavo, je lažje zožiti izbor fotografov in se osredotočiti na tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Postavljanje vprašanj izbranim fotografom vam bo pomagalo dobiti več informacij in ugotoviti, ali imajo izkušnje, ki so za vas pomembne. (več …)
Nadaljevanje
Rokavice za enkratno uporabo je vedno dobro imeti pri roki

Rokavice za enkratno uporabo je vedno dobro imeti pri roki

Skorajda si ne zmoremo predstavljati, da nas pri domačih opravilih ne bi spremljali številni pripomočki in naprave. Vse to nam močno olajša delo, prav tako so naloge veliko hitreje opravljene. Nekateri med vami vsakodnevno skrbite za najrazličnejša gospodinjska opravila, ki ne nazadnje vključujejo tudi čiščenje notranjih ter zunanjih prostorov. Pri uporabi pa se mnogi poslužujete tudi kakovostne opreme za zaščito rok. Izjemno dobro se lahko v tem primeru obnesejo tudi rokavice za enkratno uporabo. Lahko rečemo, da rokavice za enkratno uporabo, sodijo v kategorijo zaščitnih rokavic. Sem uvrščamo tudi takšno zaščitno opremo, ki pa še zdaleč ni namenjena samo za…
Nadaljevanje
Ohranimo svoje kolo v najboljšem stanju

Ohranimo svoje kolo v najboljšem stanju

Vsak kolesar se zaveda, da je skrb za številne mehanične komponente svojega kolesa izredno pomembna. Tako zagotovimo brezskrbno in udobno vožnjo na krajše in daljše razdalje. Kolo je sila preprosto a izredno učinkovito prevozno sredstvo, kjer človek deluje kot sam motor. To je izredno koristna lastnost, saj pri vsaki vožnji utrdimo svoje telo in izboljšamo svoje ravnotežje. Zato je pomembno, da od časa do časa naoljimo pogonsko verigo, namastimo ležaje in opravimo druga manjša vzdrževalna dela. Če pa nimam doma orodja ali časa, pa lahko servis koles Novo Mesto poskrbi za vse elemente vzdrževanja in popravila našega kolesa. (več …)
Nadaljevanje