Kako v hipu do privlačnejšega nasmeha

Zobne luske

Ni malo takšnih ljudi, ki se ne zmorejo nasmejati, tako kot bi si želeli. Njihovi zobje namreč niso takšni, da bi jih lahko sproščeno kazali javnosti. Medtem ko imajo nekateri v ustni votlini kar nekaj težav, se drugi soočajo samo s tem, da njihovi zobje niso ravno najlepšega barvnega odtenka. Večina si želi imeti snežno bele zobe, kar je praktično skorajda nemogoče.

K sreči sodobno zobozdravstvo ponuja številne hitre in izjemno učinkovite storitve, ki nam omogočajo, da so naši zobje videti privlačnejšega barvnega odtenka oziroma vsaj približno beli. Odlična rešitev so na primer zobne luske. Takšen pripomoček pa seveda ne rešuje le težave porumenelih zob, temveč še številne druge zadeve.

Za koga so primerne zobne luske?

Ljudje se za zobne luske ne odločajo samo zaradi neprivlačne barve zob, temveč tudi zaradi drugih težav. Najpogosteje so to nepravilno razporejeni zobje oziroma asimetrija zob, poškodovani, okrušeni zobje, plombirani zobje.

Zobne luske je najprimerneje izbrati v primeru…

Ključni namen pri vseh odločitvah za luske na zobeh pa je seveda narediti filmski nasmeh, in to v relativno kratkem času z minimalno invazivno metodo. Ena od ključnih prednosti takšne zobozdravstvene rešitve pa je ta, da naravni zob ostane vitalen, lahko se spremeni samo oblika, velikost ter barva.

Materiali za izdelavo zobnih lusk

Dandanes se luske za zobe izključno izdelujejo samo iz vrhunskih materialov. To je polni porcelan, kar pomeni, da so naši zobje po korekciji transparentni, naravno prosevni in torej dajejo povsem naravni videz.

Sama priprava za lusko iz porcelana zahteva minimalno preparacijo sprednjega dela zobu. To pomeni, da se poškoduje samo minimalni del zobu. In kljub temu da je zobna luska v resnici zelo tanka, se z njeno pomočjo lahko skrijejo vse nepravilnosti zobu.

Koliko stanejo luske za zobe?

Ko nas zanimajo zobne luske, se seveda pogosto najprej pozanimamo tudi o ceni. Cena zobnih lusk seveda še zdaleč ni enotna, kar boste ugotovili, ko boste primerjali posamezne ponudnike tovrstne storitve. Lahko pa seveda hitro določite vsaj okvirno ceno.

Za natančno ceno zobnih lusk se boste morali povezati s ponudnikom. Ta vas bo verjetno povabil v svoje prostore, kjer vam bo po končanem pregledu lahko povedal tudi takšno informacijo.