Kvalitetni pulti iz naravnega kamna

Pri obnovi stanovanja ali opremljanju novogradnje, radi posegamo po kvalitetnih, odpornih in cenovno ugodnih materialih. Kopalniški pult ni nobena izjema. Slednji mora biti odporen na udarce, visoko stopnjo vlage v prostoru in na polivanje z vodo. Izbira naravnega kamna, kot sta marmor in oniks, z bogato strukturo, barvo in toplino, je rešitev za vsakega tudi bolj zahtevnega kupca.

Izberite odporne materiale

Marmor in oniks sta naravna kamna, ki sta odporna na vlago, polivanje z vodo, temperaturne spremembe, nastanek plesni in podobno. Oba materiala sta izjemno trpežna, vzdržljiva in odporna na udarce.  Pri izbiri novega kopalniškega pulta, vam izvajalci omogočajo prosto izbiro glede dimenzije, barve in oblike. Vaša edina dodatna naloga je, da izberete tudi del na vrhnji ploskvi, kjer bo izvajalec vrezal luknje za namestitev umivalnikov.

Enostavno vzdrževanje in dolga življenjska doba

Kopalniški pult je več kot zgolj odlagalna površina za naše zobne ščetke, milo in podobno. Je en izmed najbolj uporabljenih delov kopalniške opreme in mora biti posledično odporen na udarce, poškodbe, vlago in različne tekočine. Vzdrževanje in nega morata biti enostavna,saj zaradi hitrega načina življenja nihče nima veliko časa za čiščenje. Naravni kamen lahko enostavno očistite z vlažno krpo, v primeru bolj dolgotrajnih madežev, pa uporabite kar domača čistila. Za čiščenje madežev vodnega kamna, zobne paste in drugih  nesnag, uporabite kis ali limonin sok, ki ju razredčite z vodo. Čistilo nanesite na umazane dele, očistite, sperite in obrišite s suho krpo. S takšno nego boste izjemno podaljšali življenjsko dobo vaše kopalniške opreme.

Določanje idealne globine 

Globina pulta naj bo enaka globini umivalnika. Pred nakupom je torej pomembno, da imate izbran umivalnik skupaj s pipo, sam boste tako lažje določili dimenzijo in globino pulta. Oblika umivalnika tudi vpliva na globino izreza, saj pri okroglih globokih skledicah potrebujete globlji pult.  Tako boste lahko očistili tudi del plošče med umivalnikom in steno. Armatura je lahko nameščena na umivalnik, pult ali na steno. Pri tem upoštevajte tudi, da bo voda iz pipe kapljala tudi na umivalnik in površino okoli umivalnika, kar bo vplivalo na pogostost čiščenja.