Kako izbrati pravo vrtno pohištvo?

Vrtni stoli

Če imate doma vrt, potem si v toplejših obdobjih na njem lahko privoščite marsikaj. Vsekakor pa ga lahko opremite tudi z dobro izbranim vrtnim pohištvom, pri katerem vrtni stoli morda igrajo najpomembnejšo vlogo. V današnjem prispevku vam bomo zaupali nekaj nasvetov, kako lahko na najbolj sodoben način opremite svoj vrt. Tako boste še z večjim veseljem nanj povabili svoje prijatelje in sorodnike. Po končanem branju tega prispevka, pa lahko odidete na spletno stran dom24.hr, kjer vas čaka vrhunsko vrtno pohištvo in kjer že lahko kupite prve kose.

Omislite si nekaj posebnega

Zakaj bi vaše vrtno pohištvo izgledalo povprečno, če pa lahko kupite posebno, zanimivo in morda nekoliko nenavadno pohištvo, ki bo prevzelo še tako zahtevno oko. Na trgu se vam ponuja zelo bogata izbira pohištva za vrt. Izbirate lahko med vrtno garnituro, če imate morda nekoliko več prostora. Vsekakor so dobrodošli tudi vrtni stoli in miza, na kateri boste lahko v miru kosili ali večerjali.

Vrtni stoli

Na vrt si lahko poleg stolov in mize ali sedežne garniture postavite tudi visečo mrežo, ki bo zadovoljila prav vse romantike, ki o taki mreži sanjajo že vse od otroštva. Nikakor pa na vrt ne pozabite postaviti tudi primernega senčnika, ki bo poskrbel za primerno zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki.

Kateri material je za vrtno pohištvo najprimernejši?

Če si želite imeti nadvse lepo vrtno pohištvo, ki bo obenem še cenovno dovolj ugodno, potem vam priporočamo, da je narejeno iz plastičnega pletiva. Za tako vrsto materiala velja, da je skorajda neuničljiv, obenem pa še izjemno preprost za vzdrževanje. Pozimi ga lahko pustite kar zunaj in na njem ne bo nikakršne škode. Tudi vrtni stoli iz plastičnega pletiva so dovolj udobni za sedenje.

Če iščete vrtno pohištvo, ki ga skorajda ni potrebno vzdrževati in čistiti, potem naj bo to narejeno iz aluminija. Tovrstni material lahko zelo hitro očistite kar z vodo ali vlažno krpo. Aluminijasti vrtni stoli in vsi drugi kosi pohištva so nadvse odporni proti vsem vremenskim razmeram. Tudi morebitne praske, ki se pojavijo na njem, ne rjavijo.
Lahko pa si izberete vrtno pohištvo iz nerjavečega jekla. Tudi taka oblika pohištva je enostavna za vzdrževanje in ima dovolj dolgo življenjsko dobo.

Naravni kamen se uporablja za dekoracijo notranjih ali zunanjih prostorov. V notranjih prostorih največkrat krasi kamine ali pa se uporabi kot obloga sten.  Preberi več …