Različne vrste HP tonerjev

Nakup laserskega tiskalnika je ena izmed najboljših dolgoročnih nadgradenj našega doma ali pisarne. Osupljiva hitrost izdelovanja dokumentov, natančnost in zanesljivost so samo nekatere njegove prednosti. HP laserski tiskalniki segajo v sam vrh kakovostnih in zanesljivih izdelovalcev tiskalnikov. Uporabljajo jih mnoga podjetja in domači uporabniki po vsem svetu, zaradi naprednih funkcij Wi-Fi, bluetooth, tiskanja preko mreže ipd. Je pa res, da bomo za svojo napravo sčasoma mogli kupiti nov toner. Tega pa lahko zasledimo v mnogih različnih konfiguracijah, ki so si med seboj precej različne.

OEM je oznaka za originalni toner HP

Podjetje HP proizvaja tonerje in kartuše za vse svoje tiskalne naprave. Te lahko prepoznamo pod kratico OEM, ki nakazuje, da jih je izdelalo omenjeno podjetje. Veliki proizvajalci tiskalnikov bodo vedno zagovarjali prodajo OEM opreme, kar se tiče barv za tiskalnike, zaradi sledečih razlogov:

  • OEM tonerji HP so popolnoma združljivi z njihovimi tiskalnimi napravami 
  • HP jamči za vse svoje proizvode z garancijo
  • Vsak toner je bil preizkušen za najbolj optimalno delovanje

Omenjeni tonerji pa so veliko dražji od drugih izvedb, vendar z razlogom. Le originalna oprema HP vsebuje tako kakovostni barvni prah in komponente izdelave. V večini primerov pa to ne igra vloge, če tiskamo le dokumente in druge listine, kjer kvaliteta izdelave nima posebnega pomena.

HP tonerji
Podjetje HP proizvaja tonerje in kartuše za vse svoje tiskalne naprave.

Kompatibilni tonerji so zelo popularni

Pri tiskanju velikih količin dokumentov se priporoča uporaba kompatibilnega HP tonerja. Te izdelujejo različna podjetja z namenom nudenja bolj ugodnih možnosti vzdrževanja našega laserskega tiskalnika. Proizvajalci jamčijo za enako mero združljivosti, kot jo podjetje HP. Obenem pa tudi vsebujejo kakovostne dele izdelave in barvni prah. Seveda je nivo kakovosti nižji, kot pri originalni opremi, vendar to v večini primerov ni tako pomembno. Kompatibilni tonerji nam pomagajo znižati stroške na sledeče načine:

  • Združljivi toner HP je veliko cenejši od originalnega
  • V večini primerov lahko računamo na višjo kapaciteto barvnega prahu tonerja
  • Sam toner porabi malenkost manj barvnega prahu pri izdelovanju dokumentov

Omenjene naprave pa niso primerne za profesionalno tiskanje, saj ne izpolnjujejo visokih standardov kakovosti barve, ki jih je določilo podjetje HP.

Obnovljeni tonerji HP so okolju prijazni

Zadnja leta smo lahko priča različnim eko programom, ki jih prireja HP in drugi izdelovalci tiskalnikov. Te programi so namenjeni ohranjanju narave tako, da se obnovijo stari in zavrženi tonerji. Te pregledajo strokovnjaki in jim zamenjajo vse poškodovane dele. Samo enoto pa se ponovno napolni s prahom in pošlje v prodajo. Cena je tako malenkost nižja, vendar z nakupom pomagamo ohranjati okolje. Poleg tega pa zraven dobimo garancijo, ki jamči za učinkovito in brezhibno delovanje.

Ponovno napolnjeni tonerji so izredno ugodni za nakup

Ponovno napolnjeni tonerji so najcenejši za nakup izmed vseh možnosti. Samo ohišje enote se še enkrat uporabi ter se ga napolni z barvo. Na žalost pa imajo omenjeni tonerji krajšo garancijo od drugih izvedb. So pa priporočljivi za okolja, kjer želimo imeti največji prihranek pri izdelovanju dokumentov in listin. Kvaliteta barve pa je dostikrat različna. Tako so najbolj primerni za osnovne potrebe tiskanja, saj za svojo ceno ne morejo nuditi profesionalno rešitev za naše potrebe.

Preberite si še naslednji članek: Reševanje podatkov iz spominske kartice

Včasih se zgodi, da spominska kartica preneha delovati. Takrat potrebujemo pomoč strokovnjakov.