Izbira barv za laserske in navadne Canon tiskalnike

Canon Pixma kartuše

Japonski gigant Canon izdeluje vrhunske računalniške naprave že skoraj 90 let. Po svetu pa je najbolj poznan po svojih kamerah in tiskalnih napravah. Zelo popularne so njihove laserske in črnilne naprave za tiskanje, ki jih lahko najdemo po vsem svetu. Zaradi odlične kakovosti in bogatega nabora funkcij, so tudi zelo priljubljene med podjetniki. Za njihovo nemoteno uporabo pa bomo potrebovali toner za tiskalnik ali črnilne barve. Če poznamo osnovne razlike med obema vrstama barv oziroma tiskalnikov, bomo lažje izbrali najboljšega za naše potrebe. Obenem pa nam poznavanje različnih izvedb barv omogoča, da prihranimo sredstva pri vsakodnevnem izdelovanju slik, dokumentov in drugih listin.

Toner za tiskalnik vsebuje barvni prah

Razvoj tehnologije tiskanja je močno napredoval v zadnjem desetletju. Laserske tiskalne naprave so postale cenejše in tako dostopnejše širši publiki. Z izredno hitrim potiskom A4 ali drugih listov spadajo v sam vrh tehnoloških dosežkov. Zato so tudi priljubljeni v delovnih okoljih, kjer je pomembna hitrost pri izdelavi dokumentov. Pri hitrem delovanju veliko vlogo igra toner za tiskalnik, ki vsebuje barvni prah.

Toner za tiskalnik na osnovi prahu
Toner za tiskalnik, običajno shranjen v kartuši, je tiskalni medij na osnovi prahu, izdelan iz granulirane plastike, ki omogoča večjo natančnost in nadzor. Prah tonerja se zbere in nato prenese na papir z napolnjenim tiskalnim bobnom.

Tiskalnik omenjen barvni prah tako rekoč zapeče na papir, zato je sam proces potiska tudi zelo hiter. Črke, številke in drugi elementi na papirju pa se takoj posušijo, kar je velika prednost.

Kartuše za Canon tiskalnike so napolnjene s črnilom

Črnilne tiskalne naprave so še dandanes zelo popularne. Razvoj tehnologije je omogočil, da z njimi izdelujemo zelo hitro tudi bolj napredne slike.

Kako zamenjati Canon Pixma kartuše s črnilom za model tiskalnika Canon Pixma TS3150/TS3151

Po hitrosti so zelo podobni laserskim tiskalnikom, vendar kljub temu niso tako hitri. Za svoje delovanje potrebujejo kartuše za Canon tiskalne naprave, ki se lahko razlikujejo po velikosti, številu barv in drugih lastnostih.