Najboljša zaščita za prtljažnik našega avtomobila

Korito prtljažnika avtomobila

Prtljažni del avtomobila je pogosto precej obremenjen. S tem imamo v mislih to, da v njem prevažamo tovor različne teže, velikosti in drugih značilnostih. To je tudi razlog, da se preproge in drugi deli notranjosti prtljažnika sčasoma poškodujejo. Veliko mero zaščite nam nudi korito prtljažnika avtomobila, ki ga lahko namestimo v naše vozilo brez potrebe po orodjih. Tako bomo zavarovali prtljažni prostor pred ostrimi predmeti, ponesrečenimi politji, domačimi živalmi ipd. Tipska korita so na voljo za večino vozil, v nasprotnem primeru pa lahko izberemo univerzalne izvedbe, ki jih po potrebi odrežemo in jih tako prilagodimo dimenzijam avtomobilskega prtljažnika.

Korito prtljažnika avtomobila mu pomaga ohraniti najvišjo vrednost

Veliko voznikov ne pomisli, da prtljažni prostor vozila predstavlja dokaj velik delež njegove celotne vrednosti. Če bodo v njem opazne poškodbe, kot so zastarani madeži, raztrgana preproga, poškodovana plastika obokov koles ipd., bo to močno znižalo vrednost avtomobila, ki ga želimo prodati.

Korito prtljažnika avtomobila - prikaz uporabe
Prikaz uporabe korita prtljažnika avtomobila

Z uporabo korita prtljažnika avtomobila pa bomo ohranili prtljažni prostor kot nov. Ko bomo želeli naš jekleni konjiček prodati, bomo potencialnim kupcem pokazali, da smo bili dober skrbnik vozila. To pa bo nedvomno zvišalo njegovo tržno vrednost.

Ohranjanje čistega prtljažnega prostora ni lahko opravilo

Vsak lastnik avtomobila se zaveda, da ohranjanje prtljažnika v čistem stanju ni vedno lahko. Temu je tako, saj zadnjemu delu avtomobila večina voznikov ne posveča veliko pozornosti. Obenem pa ga hitro umažemo, tudi po tem, ko ga očistimo. Veliko bolje je, da se umaže korito prtljažnika avtomobila, kot pa preproga. Korito preprosto očistimo z vodo in milnico.

Korito prtljažnika avtomobila je preprosto za čiščenje

Današnja korita prtljažnika so narejena tako, da jih brez težav vgradimo in tudi odstranimo. To olajša njihovo vzdrževanja na kratki in dolgi rok. Zaradi svoje visoke vzdržljivosti pa jih lahko uporabljamo tudi za celotno življenjsko dobo našega avtomobila.

Korita za prtljažnik avtomobila so vzdržljiva

Razvoj kombinacije materialov iz katerih so korita za prtljažnik avtomobila narejena je močno povišal njihovo življenjsko dobo. Najbolj popularna in razširjena korita prtljažnika so narejena iz gume. Zasnova gume je posebna iz tega vidika, saj ne prične izpuščati neprijetnih vonjav v poletnih mesecih. Obenem pa površina ne razpoka ali izgubi svojo moč in elastičnost.

Preberite si še naslednji članek: Funkcionalne in estetske tekstilne preproge za avto

Zagotovo se strinjate, da bi bilo udobje v vašem avtomobilu precej drugačno brez primerne avto preproge. Ta dodatek je dejansko bolj pomemben, kot si morda mislite. Na trgu so na voljo tako tekstilne preproge za avto kot tudi avto tepihi iz gume. nogi se odločijo za tekstilne avto tepihe, saj poleg funkcionalnosti ponujajo tudi estetsko vrednost.

Za bolj športne in luksuzne avtomobile se priporočajo tekstilna korita prtljažnika. Lahko jih zasledimo v več barvah ter tudi z unikatnimi vzorci oziroma logotipi številne avtomobilskih znamk. Na voljo so v več barvah, medtem ko so gumijaste izvedbe povečini črne ali sive.

Neglede na starost, stanje in proizvajalca našega avtomobila je uporaba korit močno priporočena. Z njimi bomo ohranili notranjost našega avtomobila v vrhunskem stanju. Obenem pa bomo prihranili ogromno časa s čiščenjem prtljažnika, saj bomo morali oprati samo korito, ne pa tudi zatrdelih madežev v preprogi.

Preberite še članek Kaj so amortizerji in kdaj je potrebna njihova zamenjava?