Pametna zapestnica za športno življenje

popularne pametne zapestnice in ure

Moderna tehnologija je napredovala do te mere, da imamo pri sebi vedno lahko naprave, ki nam pomagajo ohranjati zdrav življenjski stil. To nam omogoča pametna zapestnica, ki je obenem naš modni dodatek kot tudi naš osebni pomočnik. Pri delovanju beleži pomembne informacije, kot je število prehojenih korakov, srčni utrip, kakovost spanca in še mnogo več. Vse te podatke pa si lahko kadarkoli ogledamo. Tako imamo vpogled v razne parametre kakovosti našega življenja, kar nam lahko pomaga prepoznati različne težave in izboljšati naše zdravje.

Kaj je pametna zapestnica?

Napredek mikroprocesorjev in drugih komponent nam dandanes omogoča, da nosimo na sebi številne naprave, ki nam pomagajo komunicirati, spremljajo naše življenjske funkcije, nas opozarjajo na prihajajoče telefonske klice ipd. Dober primer tega so pametne zapestnice, ki jih kot že govori ime – nosimo na zapestju. Namenjene so za vse ljudi, ki želijo bolj aktivno spremljati svoje dejansko zdravstveno stanje in fizično aktivnost. Niso nadomestilo za uradne medicinske pripomočke, vendar igrajo pomembno vlogo pri ozaveščanju nositelja o njegovem ali njenem dejanskem fizičnem zdravstvenem stanju.

Pametna zapestnica je obenem naš modni dodatek, ter tudi naš osebni pomočnik.

Pametni telefon uporablja povezavo bluetooth

Najnovejši pametni telefoni uporabljajo izredno hitro brezžično povezavo bluetooth. Namenjena je, da se poveže s pametno zapestnico in si z njo izmenjuje podatke. Seveda pa je mogoče povezati tudi brezžične zvočnike, slušalke, miške, tipkovnice ipd. Načeloma pa je najbolje, da omenjeno zapestnico uporabljamo s pametnim telefonom, saj nekatere sploh ne delujejo brez njega ali pa nam nudijo samo osnovno funkcionalnost. 

Moderni mobilni operacijski sistemi omogočajo, da naš pametni telefon uporablja razne aplikacije, ki beležijo naš srčni utrip, kakovost in dolžino spanca ter mnoge druge življenjske funkcije. Te podatke imamo vedno v vpogled, kar nam pove veliko o našem trenutnem zdravju in pokaže, kje se morda nahajajo razne težave.

Moderni mobilni operacijski sistemi omogočajo, da razne aplikacije beležijo naše življenjske funkcije.

Prehrana in gibanje sta ključna elementa zdravja posameznega človeka

Dandanes je skoraj nemogoče, da bi natančno sledili količini kalorij, ki jih zaužijemo in porabimo. Pogosto je neprimerna prehrana največkrat razlog za preveliko težo. K temu pa veliko prispeva tudi premajhna količina gibanja. Moderne pametne zapestnice imajo sposobnost merjenja porabljenih kalorij, kar je zelo priročno za ljudi, ki želijo izgubiti odvečne kilograme.

Pedometer v pametni zapestnici meri število korakov, vgrajen navigacijski sistem pa meri fizično razdaljo, ki smo jo opravili s fizičnim gibanjem. To nas primora, da več hodimo ali tečemo. Številne vgrajene programe aktivnosti pa lahko uporabimo, da si zastavimo cilj in ga tudi dosežemo. Vse to pa pomeni, da pametne zapestnice delujejo kot naš osebni trener, ki nam brezplačno pomaga dosegati boljše zdravje in počutje.