Prednosti športne kamere

Športne kamere postajajo vedno bolj popularne. Dandanes ima skoraj vsak športnik ali ljubitelj narave svojo kamero s katero lahko posname svoje dogodivščine. Dejstvo je, da je to zelo zabaven pripomoček, ki ga lahko nosimo s seboj kamorkoli. Če razmišljate o nakupu športne kamere si poglejmo, katere so njene največje prednosti. Ostanite z nami, da izveste osnovne lastnost, ki jih potrebujemo za svojo športno kamero.

Visoka kvaliteta videa v naravi

Ko želimo posneti naše najboljše trenutke v naravi, je športna kamera najboljši pripomoček. Dandanes ima veliko modelov vgrajeno podporo za 4K video snemanje. To je celih 3840 x 2160 pikslov resolucije, ki ujame vsak trenutek v njegovi polnosti. Vsaka naprava pa ima vsaj 720p ali 1080p oziroma FULL HD podporo, ki pa je 1920 x 1080 pikslov resolucije, kar je dovolj za vsako snemanje.

Resolucija pa je seveda odvisna od sledečih dejavnikov:

  • Cena
  • Model
  • Vrsta kamere

Velikost, teža in vzdržljivost baterije

Velikost in teža, ki jo ima naša športna kamera je zelo pomembna. Večina jih je oblikovanih kot škatla, kar pomeni, da jih lahko pričvrstimo na čelado, ovratnik ali na roko. Druga lastnost pa je teža. Na težo moramo paziti, če bo naša športna kamera bila z nami na teku, hoji ali drugimi športi, kjer nočem, da bi nas kaj oviralo. Povečini je najbolje, da se odločimo za najlažjo opcijo, ker nam da največ svobode.

Kvalitetna baterija nam bo omogočala, da bomo lahko zajeli več ur posnetkov ne, da bi mogli zamenjati baterije ali napolniti kamero. Najbolj pogosta življenjska doba je nekje med eno in tremi urami – odvisno je od modela, uporabo in cene kamere.

Vzdržljivost in priključki

Naša naprava mora biti vzdržljiva. Občutljiva elektronika ne sme biti izpostavljena mrazu, snegu, vodi in umazaniji. To pomeni, da mora naša športna kamera imeti kvalitetno ohišje, ki bo preneslo vse obremenitve okolja.

Priključki so pa druga stvar. Preverimo, če lahko kamero priklopimo na USB, ima video izhode ter, če jo lahko priklopimo na brezžično omrežje.

Kvaliteta in video polje slike

Športne kamere imajo veliko polje slike. Temu je tako, da lahko ujamemo čim bolj širok spekter dogajanja. Pri nekaterih modelih si lahko nastavljamo med ozkim, srednjim in širokim poljem, kar pomeni, da lahko posnamemo video tako kot želimo.

Kvaliteta slik je pomembna, če bomo s kamero uporabljali kot fotoaparat. Tukaj moramo upoštevati megapiskle, saj višji, kot so, bolj kvalitetno sliko bo lahko naprava zajela.

 

Spominske kartice priznanih proizvajalcev poskrbijo, da so vaše fotografije skrbno in varno shranjene!  Preberi več …