Značilnosti dobre spletne trgovine

Spletne trgovine lahko za lažje upravljanje s prodajnim programom povežemo z različnimi ERP sistemi, kot so e-računi, Pantheon in Metakocka. Ta integracija omogoča olajšano upravljanje z zalogami, cenami, popusti ter prihranek dela. Za proizvodna ali veletrgovska podjetja se lahko dodatno nameni razdelek za B2B kupce, kar omogoča prihranek stroškov povezanih s prodajnim osebjem.

Izdelava e-trgovine poteka tako, da se izdelovalec drži določenih značilnosti, ki vodijo do dobre uporabniške izkušnje. To vključuje pregleden in konsistenten dizajn, uporabniku prijazno navigacijo in intuitivno iskanje, močne pozive k akciji oziroma nakupu ter visoko uvrstitev izdelkov v iskalnikih. Pomembne so tudi jasno vidna nakupovalna košarica ter enostavna spletna blagajna. Poleg tega, se je potrebno držati tudi združljivosti z ERP sistemi.

Izdelava spletnih trgovin z eleganco in učinkovitostjo.

Enostavno upravljanje in urejanje spletne trgovine

Ena od prednosti ustrezne izdelave spletnih trgovin je enostavna administracija in urejanje. Spletne trgovine so zasnovane tako, da omogočajo preprosto in intuitivno upravljanje. Vsak posamezen izdelek je optimiziran za visoko uvrstitev v iskalnikih, kar pripomore k večji prepoznavnosti vaše trgovine. CMS sistem, ki se uporablja za upravljanje s spletnimi trgovinami, je v celoti prilagojen vsakemu projektu posebej. Z njim vam je omogočen popoln nadzor nad vsebinami vaše trgovine.

Cena izdelave spletne trgovine in izbira CMS sistema

Cena izdelave spletne trgovine je odvisna od več dejavnikov, vključno z velikostjo trgovine in številom izdelkov ter dodatnih funkcionalnosti, ki jih želite vključiti. Nekatere napredne funkcionalnosti, kot so filtriranje izdelkov, različice izdelkov, različne možnosti plačevanja in povezljivost z ERP sistemom, lahko vplivajo na ceno. Prav tako je cena odvisna od časa in truda, ki ga namenimo za oblikovanje in predstavitev izdelkov.

Pri izbiri pravega CMS sistema je pomembno upoštevati velikost trgovine in naravo izdelkov. Na tržišču je na voljo veliko odprtokodnih CMS sistemov, kot sta WordPress WooCommerce, Magento, Prestashop, OpenCart, pa tudi sistemi, narejeni po meri. Agencija vam bo svetovala, kateri CMS sistem je najbolj primeren za vaše potrebe. Za manjše trgovine se najpogosteje priporoča WooCommerce.

Prijaznost do uporabnika pri izdelavi spletne trgovine

Pri izdelavi spletne trgovine je pomembno, da se osredotočimo na prijaznost do uporabnika. To pomeni, da je spletno mesto zasnovano na način, ki je intuitiven, preprost in jasen za stranke. Ko obiskovalec vstopi na spletno trgovino, mora takoj dobiti jasno sliko o tem, kaj spletno mesto ponuja. Pomembno je, da se stranka lahko hitro in enostavno znajde na spletni trgovini, zato je priporočljivo, da na domačo stran postavimo relevantne informacije o izdelkih ali storitvah, ki jih ponujamo. V primeru večje količine izdelkov je dobro, da izpostavimo najbolj prodajane izdelke na domači strani, medtem ko preostale izdelke lahko prikažemo v podstrani “trgovina”. Če ponujamo samo en izdelek, pa lahko direktno na domači strani vključimo gumbo za neposreden nakup.

Oblikovanje spletne trgovine za enostavno navigacijo

Ena ključnih točk pri izdelavi spletne trgovine je ustvariti enostavno navigacijo za stranke. Kategorije, podkategorije in iskalno polje morajo biti jasno vidni ter omogočati strankam, da hitro najdejo želene izdelke. Tudi postopek nakupa mora biti preprost in pregleden, brez zapletenih korakov, ki bi lahko odvrnili stranko od nakupa. Pomembno je, da se stranke vedno lahko vrnejo na prejšnje korake ali spremenijo svojo izbiro, če je potrebno.

Optimizacija hitrosti nalaganja spletne trgovine

Pri izdelavi spletne trgovine je treba posvetiti tudi pozornost hitrosti nalaganja strani. Stranke so nestrpne in želijo, da se spletna trgovina hitro naloži, brez zamud in dolgih čakalnih časov. Optimizacija spletne strani za hitro nalaganje je ključna za pozitivno uporabniško izkušnjo. Uporaba stisnjenih slik, predpomnjenje vsebin ter kakovostno gostovanje spletnega mesta so nekateri ukrepi, s katerimi je mogoče izboljšati hitrost nalaganja spletne trgovine.