Povečajte varnost svoje spletne strani

Ko registriramo domeno in naredimo spletno stran, jo je potrebno ustrezno zavarovati. Morda smo že slišali za SSL certifikat, vendar ne vem točno, kako deluje. Bistvo je v enkripciji, ki nam zavaruje pretok podatkov iz strani strežnika do uporabnika in obratno. Če že imamo spletno stran, ali pa razmišljamo, da bi jo naredili, je skoraj nujno, da jo zavarujemo z SSL certifikatom. V tem članku se bomo posvetili vsem prednostim, ki nam jih prinaša. Ogledali si bomo tudi, kaj lahko storimo, da dobimo omenjeni certifikat na naši spletni strani.

Kaj je SSL certifikat?

SSL certifikat je tehnologija, ki nam omogoča, da skrijemo vso komunikacijo med strežnikom in uporabnikom. To pomeni, da če se povežemo z katerekoli računalniške naprave na spletno stran s certifikatom, ne bo nihče mogel razbrati kaj počnemo. To pomeni, da:

  • Bodo naše informacije skrite pred nepridipravi
  • Lahko plačujemo za storitve in artikle na spletnih trgovinah varno in hitro
  • Spletna stran z SSL certifikatom bo uživala višje položaje na spletnih iskalnikih

Ali ga potrebujem za svojo spletno trgovino?

Dejstvo je, da vsaka spletna stran, ki upravlja z kritičnimi informacijami, potrebuje SSL certifikat. Tudi, če ga nimamo, bomo uživali večje zaupanje ljudi, ki nas obiščejo. Temu je tako zaradi:

  • Enrkipcija občutljivih podatkov

Občutljivi podatki, kot je ustvarjanje novih uporabniških računov, shranjevanje gesel, vnašanje kreditnih informacij ipd., bodo zaklenjeni z 128 ali 256-bitno enkripcijo. To pomeni, da tudi, če bi nam kdo ukradel informacije, jih ne bo mogel razbrati in bodo zanj neuporabne.

  • Večje zaupanje novih strank

Nove stranke, ki nas obiščejo na naši spletni strani, bodo imele večje zaupanje v naše poslovanje. Brskalnik jim bo sporočil, da so informacije med našo spletno stranjo in njihovo računalniško napravo varni. Da je certifikat delujoč lahko vidimo ključavnico v zgornjem levem kotu, tik pred naslovom spletne strani.

Namestitev certifikata na naš strežnik

Za namestitev certifikata bomo morali povprašati našega ponudnika spletnega gostovanja ali IT oddelek. Sama namestitev je hitra in deluje avtomatsko. Možnost bomo imeli namestitev sledečih SSL certifikatov:

  • Brezplačni

Brezplačni certifikati so na voljo za vse uporabnike. So enako močni in delujejo na kateremkoli strežniku. Lahko jih uporablja katerikoli posameznik ali podjetje.

 

  • Plačljivi

Plačljivi certifikati so mišljeni za večja podjetja, kjer želimo imeti napis svojega podjetja v samem certifikatu. Obenem imajo tudi vgrajene dodatne zaščitne varnostne ukrepe, ki jih koristijo velika podjetja.