Prednosti najema specializiranih podjetij za web hosting

Velika in mala podjetja se soočajo s široko paleto možnosti pri izbiri spletnega gostovanja njihovih spletnih strani, spletnih aplikacij in poštnih strežnikov. Najpogostejšo možnost predstavlja deljeno gostovanje, kjer si več strežnikov deli vire enega strežnika.

Toda podjetja, ki iščejo več moči in nadzora, potrebujejo ponudnika storitev, kateri nudi VPS  gostovanje. Ponudnik oddaja stranki strežnik, stranka pa pridobi izključno uporabo virov tega strežnika. Ponudnik spletnega gostovanja oziroma web hosting podjetje sodeluje z odjemalcem, pri čemer mu ponuja vzpostavitev in nadgradnjo procesorjev,  pomnilnika in prostora na disku. Ponudnik prav tako gradi in vzdržuje odjemalčev strežnik. Poglejmo si nekatere prednosti pri izbiri profesionalnega ponudnika za spletno gostovanje.

Strežniki, ki ponujajo izboljšano zmogljivost in varnost gostovanja

Specializirani ponudniki spletnega gostovanja zagotavljajo maksimalno količino časa, ko je spletna stran podjetja oziroma odjemalca v teku in tako dostopna vsem obiskovalcem spletne strani. Če se na spletni strani podjetja ustvari veliko prometa, tedaj namenski VPS in zmogljivejši strežniki zagotavljajo več stabilnosti in zanesljivosti, kot je to mogoče opaziti pri deljenem gostovanju.

Z uporabo spletnega gostovanja na VPS strežnikih so podjetja lahko prepričana, da si pri tem ne delijo prostora z zlonamerno spletno stranjo ali morebitnim pošiljateljem neželene elektronske pošte. Specializirani web hosting ponudniki omogočajo izboljšano varnost, ta pa je še posebej pomembna za podjetja, ki se ukvarjajo z občutljivimi FTP ali SSL transakcijami.

Preberite tudi članek: Katero končnico izbrati za našo spletno stran?

Izdelava spletne strani je dandanes ključni korak za vsako podjetje, če želi postati konkurenčno. SSL certifikat pa poskrbi za varno uporabo same strani, kar se tiče plačevanja, ustvarjanja uporabniških računov ipd. Prvi korak pa je vedno nakup domene, ki je lahko lokalna ali svetovna. V tem primeru imamo predvsem v mislih končnico, ki spremlja ime spletne strani.

Prilagodljivo strežniško in operacijsko okolje pri spletnem gostovanju

Zmogljivejši VPS strežniki pri spletnem gostovanju omogočajo odjemalcem prožno prilagajanje strežnika. Če imajo odjemalci pri spletnem gostovanju določene potrebe, ki se navezujejo na procesorje, pomnilnike, prostor na disku ali programsko opremo, tedaj jim specializirana podjetja za web hosting to tudi omogočijo oziroma prilagodijo odjemalčevim potrebam.

Odjemalci tako niso omejeni na uporabo aplikacij, programske opreme in operacijskega okolja, katera so bila predhodno naložena na strežnik in katere kasneje ni mogoče veliko spreminjati. Odjemalci spletnega gostovanja lahko izbirajo platformo in programsko opremo, katero zares potrebujejo pri svojih delovnih procesih. Prožnost nastavitev spletnega gostovanja jim omogoča večji nadzor nad tem, kako je njihov VPS strežnik konfiguriran.