Izdelava spletnih strani za podjetja

Spletna stran je nepogrešljiv del vsakega podjetja. Je osebna izkaznica tega, kar počnemo in s pomočjo dobro izdelane spletne strani lahko pridobimo marsikakšno stranko. Saj veste, prvi vtis je zelo pomemben. Tako kot se sami radi uredite za srečanja s potencialnimi strankami in se hočete predstaviti v najboljši luči, je tudi spletna stran tista, preko katere stranke največkrat dobijo prvi vtis o samem podjetju – ali je urejeno, ali so v stiku s časom, kakšen odnos imajo do strank … Izdelava spletnih strani naj torej ne bo le nekaj, kar opravite mimogrede, ker pač morate.

Enostavno in jedrnato

Ljudje smo večinoma takšni, da nam je vsak odvečen korak kaj hitro odveč, zato naj bo izdelava spletnih strani premišljen postopek. Držite se pravila treh klikov – če se mora uporabnik do neke informacije prikopati v več kot treh klikih, ga bo kaj hitro popadla jeza, da zapravljate njegov čas. To pomeni, da mora biti navigacija po strani zelo premišljena, prav tako pa je treba premisliti, kako strukturirati stran in jo razdeliti na posamezne kategorije in podkategorije.

Spletna stran naj bo čim bolj prijazna do uporabnika. Ne uporabljajte »pop up« oken ali videov, ki se zaženejo sami od sebe. Predstavljajte si, da stopite v neko trgovino in nekdo takoj prične vpiti, kakšne akcije imajo trenutno, nekdo drug na ves glas navije glasbo ipd. Izdelava spletnih strani naj bo podobna postopku opremljanja trgovine. Izognite se vpitju na stranke in raje uporabite druge, manj vsiljive prodajne strategije, ki so na dolgi rok celo bolj uspešne. Z njihovo pomočjo namreč lahko pridobite zveste stranke, ki se bodo z veseljem vračale k vam.

Preberite si še naslednji članek: Različne vrste HP tonerjev

Podjetje HP izdeluje tonerje in kartuše za vse svoje tiskalnike. Te lahko prepoznamo pod kratico OEM, kar pomeni, da jih je izdelalo omenjeno podjetje.

Minimalizem in estetskost

Okusi so različni, nekateri imajo radi močne barve, drugi pastele, tretji so za nevtralne sive tone. Uporabite barve, ki so vam všeč, ampak hkrati bodite previdni, da jih uporabite okusno. Izdelava spletnih strani ni priložnost, da vržete vse barve in tipografije na kup. Pomislite, kako bo stran izgledala na zaslonu, se bo vse videlo tudi, če vam na zaslon sije sonce, so barve preveč vpijoče in zmedejo oko …  In tako kot pri večini stvareh, tudi tu velja zapoved, da je manj več.