Otroška svetila ljubkih oblik in barv

Otroška svetila

Otroška soba praviloma predstavlja večnamenski prostor. V njej se otrok igra, uči, druži s prijatelji, spi. Če želite, da se bo v svojem prostoru čim bolje počutil, mu je potrebno omogočiti tudi primerno razsvetljavo. Otroška svetila, ki jih najdemo na trgu, so najrazličnejših oblik, velikosti ter barv, zato je primerno svetilo še toliko težje izbrati.

Seveda v sobo malčka verjetno ne boste vključili zgolj ene vrste svetila, kot je na primer stropno svetilo. Posebno luč mu morate namestiti tudi na njegovo pisalno oziroma delovno mizo. Če je soba dovolj velika, pa jo lahko dodatno okrasite še s talno lučjo, ki ima poleg dekorativne vloge še funkcionalno.

Otroške svetilke z najrazličnejšimi motivi

Tako kot vam je pri izbiri svetil za dnevni prostor, kuhinjo, kopalnico in še druge prostore poleg funkcionalnosti pomembna tudi privlačnost oziroma izgled, enako ali še toliko bolj velja to za otroška svetila. Malček bo zagotovo v svoj prostor še toliko raje zajahal, če bo njegovo glavno svetilko krasil kakšen priljubljen motiv iz risanke.

Otroška svetila v otroški sobi
Otroška svetila z različnimi motivi prinašajo veselje in domišljijo v vsako otroško sobo

Na voljo so torej najrazličnejše luči za otroške sobe, na primer otroška stenska svetila z različnimi motivi., otroška stropna svetila, otroški lestenci. Če otroka ponoči muči nelagodje ali celo strah, pa za to obstajajo prav posebne nočne otroške lučke, ob katerih se vsak malček lahko počuti izjemno prijetno in varno.

Otroški lestenci

Če ima otroška soba visok strop, je najboljša izbira za osvetlitev prostora otroški lestenec. Če pa je strop nekoliko nižji, pa je zagotovo precej bolje izbrati nadgradno stropno luč oziroma reflektor.

Top 5 najboljših modernih led lestencev, visečih luči za otroke

Za pisalno mizo ali za nočno omarico je dobra izbira otroška namizna svetilka. Pri izbiri takšne luči pa moramo zlasti paziti na to, da je dovolj stabilna. S tem namreč preprečimo, da bi se otrok poškodoval.

Otroške luči glede na malčkovo starost

Seveda se otroška svetila spreminjajo tudi glede na starost posameznega otroka. Na trgu vam tako ponujajo otroške lestence in druga otroška svetila za najmlajše, prav tako so na voljo luči, ki so bile izdelane z mislijo na najstnike.

Če torej v otroško sobo postavite tudi primerno svetilo, se bo otrok v njej zagotovo počutil še bolj udobno, varneje in prijetneje.