Umeščanje stropnih svetil v prostore

stropna svetila

Kako pomembna je razsvetljava posameznih prostorov, verjetno veste, še posebno tedaj, kadar pride do izpada elektrike oziroma ko določena luč ne dela tako, kot bi morala. V določene sobe doma, poslovnih prostore in druge prostore nameščano različne vrste luči, posebno vlogo pa imajo zagotovo stropna svetila.

Za stropna svetila je značilno, da običajno prevzamejo najpomembnejšo vlogo, kar se tiče osvetljevanja prostora. Ravno zato je še toliko pomembneje, da je izbrano stropno svetilo pravilno nameščeno. Ko opremljate svoj novi dom ali se odločate za prenovo starega, je treba posebno pozornost vedno nameniti tudi svetilom oziroma razsvetljavi.

Najbolj priljubljena vrsta svetil

Na trgu so na voljo najrazličnejša svetila oziroma luči, a še vedno so najbolj priljubljena izbira stropna svetila. Ko izbirate takšno luč, pa se navadno pojavi vprašanje, ali izbrati klasično stropno svetilko ali je boljša izbira viseča svetilka. Prav tako, ali se je bolje odločiti za LED svetlobo ali za približek naravne oziroma rumene svetlobe.

Če si na omenjena vprašanja med izbiro stropne luči ne boste znali odgovoriti, nujno povprašajte strokovnjaka. To je lahko kar izkušeni in strokovno podkovani prodajalec v specializirani prodajalni s svetili.

Priljubljene in vsestranske viseče stropne svetilke

Med najbolj priljubljena notranja pa tudi zunanja svetila sodijo viseče stropne svetilke. So izjemno vsestransko uporabne in zaradi njihove raznolikosti lahko prav vsak najde primerno viseče svetilo za svoj dom ali kakšen drug prostor.

Stropna svetila zagotovijo ambientalno ali delovno osvetlitev
Viseča stropna svetila, obešena na strop, usmerjajo svojo svetlobo navzdol, običajno čez mizo ali kuhinjski otok. Stropna svetila lahko poudarijo dekorativni slog prostora in zagotovijo ambientalno ali delovno osvetlitev.

Pri izbiri viseče stropne luči boste morali najprej določiti njen namen. Če je strop dovolj visok, bo izbrana luč delovala kot glavna razsvetljava. Drugi namen takšne luči pa je lahko v stilu dodatne osvetlitve določenega prostora. Kupci se za takšna stropna svetila najpogosteje odločajo, ko opremljajo jedilnico. V tem prostoru se viseča stropna svetilka preprosto namesti neposredno nad jedilno mizo.

Stil stropne luči

Meja pri izbiri stropne luči sploh ni, ker je ponudba na trgu zelo pestra oziroma raznolika. Na voljo so na primer klasični lestenci, moderne viseče luči, legendarna stropna svetila in še bi lahko naštevali.

55+ kul stilov stropnih luči za dnevno sobo

Izbira stila stropnega svetila je seveda v veliki meri odvisna od videza prostora in od ambienta, ki si ga želite ustvariti s pomočjo svetila.