Osebni slog sedaj na hrbtiščih mobilnih telefonov

Personalizirani ovitki za telefone

Z rastjo prodaje pametnih telefonov se povečuje prodaja dodatne opreme. Prodaja mobitelov iz leta v leto eksponentno narašča. S tem pa narašča tudi povpraševanje po mobilni opremi. Mednjo štejemo tudi ohišja in zaščitne etuije. Njihova naloga je v zaščiti mobitela pred zunanjimi vplivi, kateri prispevajo k nastanku poškodb. Nekateri uporabniki mobitelov se za nakup zaščitnih pokrival odločajo zaradi praktičnosti in zaščite. Drugi pa se zanje odločajo, ker želijo poudariti osebni slog.

Nekatera spletna podjetja ponujajo storitve, ki uporabniku omogočajo ustvarjanje ohišja po lastni želji. Uporabnik lahko izbira med različnimi možnostmi. Njegovo ohišje bo tako unikatno. Personalizirani ovitki za telefone uporabniku ponujajo izražanje kreativnosti in dajejo pečat njegovemu osebnemu slogu.

Ovitki, ki izražajo kreativnost in personalizirani slog uporabnika

Najbolj priljubljeno je ustvarjanje osebnih ohišij za mobitele kot so iPhone in Samsung. Večinoma so takšna ohišja tanka in lahka. Ko bo povpraševanje večje, pa bodo na trgu ponudili tudi bolj masivna in robustna ohišja. Narejena so iz enodelne plastične konstrukcije.

Personalizirani ovitki za telefone

Večinoma so narejena iz hibridne termoplastične poliuretanske plastike, na kratko TPU. Drugi material, ki se uporablja pa je poli karbonska plastika. Oba materiala sta trpežna in zanesljiva pri uporabi. Personalizirani ovitki za telefone pokrivajo hrbtno stran mobitela. Ob robovih so mobiteli prav tako zaščiteni. Ne pokrivajo pa zaslona, vendar ga kljub temu ščitijo pred praskami.

Tiskanje osebnega dizajna na ovitek telefona

Ko si uporabnik izbere njemu ustrezen dizajn, tedaj mora specializirano podjetje grafiko natisniti na ohišje. Podjetje najprej pregleda grafiko, saj se mora ujemati s standardi tiskanja. Preden gre personalizirana grafika v tisk, jo mora strokovnjak računalniško obdelati.

Pred tiskanjem izučeni operater poskrbi, da v tiskalniku ni nobenih vlaken ali prahu. Tej delci bi sliko zamazali. UV tehnologija tiskanja poskrbi, da se obarvani zgornji sloj natisne na ohišje mobitela. UV tiskanje namreč črnilo posuši s pomočjo fotokemične reakcije. Visoko intenzivne ultravijolične luči se uporabljajo pri strjevanju črnil, ki jih pretvarjajo iz tekočine v trdno stanje. UV tiskanje se običajno uporablja pri tiskanju na plastične, lesene in kovinske materiale.