Kako izbrati primeren okvir za korekcijska očala?

Korekcijski okvirji za očala

Okvirji za korekcijska očala so lahko izjemno raznoliki, zato si moramo pri izbiri primernega vzeti dovolj časa. Če sami nimamo ravno najboljšega občutka za to, je najbolje, da nam pri tem pomagajo tudi strokovnjaki. V prvi vrsti je pomembno, da se okvir za očala izbere predvsem glede na obliko obraza, v nadaljevanju tudi glede na obliko obrvi in ne nazadnje glede na sam življenjski slog.

Tudi naš življenjski slog je torej pomemben pri izbiri okvirja za pripomoček vida. Ker se vsakodnevno znajdemo v najrazličnejših situacijah, se moramo zato med drugim vprašati tudi, za kakšen namen bomo očala najpogosteje uporabljali. Navadno ljudje potrebujemo več kot samo en par očal, saj niso vsa primerna za vse priložnosti ter aktivnosti.

Izbira okvirja očal za poslovni svet

Najpogostejša izbira v poslovnem svetu so očala pravokotne ali ovalne oblike. Veliko poslovnih žensk se odloča tudi za metuljasto obliko očal. Okvirji za korekcijska očala morajo biti v tem primeru izdelani iz plastike ali kovine.

Korekcijski okvirji za očala v poslovnem svetu
Korekcijski okvirji za očala v poslovnem svetu so predvsem pravokotne ali ovalne oblike.

Za moške se v poslovnem svetu priporočajo zlasti očala rjave, srebrne in črne barve. Za predstavnice nežnejšega spola pa so priljubljena predvsem očala v zlatih, vinskih in čokoladno rjavih tonih.

Korekcijska očala za neformalna okolja

Vsekakor neformalno okolje pri izbiri okvirjev očal dopušča precej več svobode – tako pri obliki, barvi in ne nazadnje tudi pri sami velikosti.

  • Takšno vrsto svobode je seveda dobro izkoristiti. Strokovnjaki priporočajo, da je v tovrstne namene najpametneje izbirati očala, ki niso preveč svetle barve.
  • Naj vključujejo zanimive detajle. S slednjim namreč lahko na zelo učinkovit način poudarjamo svojo individualnost.
  • Korekcijski okvirji za očala so v tem primeru lahko precej veliki, sodobno oblikovani pa tudi netradicionalnih oblik.

Klasični okvirji, retro stil ali raje minimalizem?

Korekcijska očala, zlasti pri ženskah, so lahko tudi odličen modni dodatek. Pri izbiri se je treba vprašati, ali nam je ljubši mladostni, moderen ali morda retro stil. Na voljo je velika izbira plastičnih okvirjev v vseh barvah in oblikah.

Najboljši korekcijski okvirji za očala za vas (tukaj ne gre samo za obliko obraza)

Okvirji za korekcijska očala iz plastike ponujajo velik nabor barvnih kombinacij. Odlična izbira so kombinacije s kovinskimi detajli. Na takšen način lahko najhitreje pridobimo pridih resnosti. Če pa ženska želi še bolj poudariti svojo ženstvenost, so odlična izbira okvirji v obliki mačjih oči.