Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatna zdravstvena zavarovanja so vse oblike nadstandardnih zavarovanj, ki krijejo stroške nadstandardnih zdravstvenih storitev. So odločitev vsakega posameznika, zato je njihovo sklepanje popolnoma na prostovoljni ravni. V različnih ponudbah naših zavarovalnic lahko zasledite številna dodatna zavarovanja, med katerimi je tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

Ker nesreča nikoli ne počiva in vas lahko doleti kjerkoli in kadarkoli, je potrebno primerno poskrbeti za naše morebitno zdravljenje in okrevanje. Prav tako se lahko zgodi, da zbolimo pa čeprav se uvrščamo med tiste, ki zdravo živijo. V ta namen nam zavarovalnica Vzajemna ponuja različne oblike dodatnih zavarovanj.

Nesreča se lahko zgodi doma ali v tujini

Če veliko potujete, ali pa zgolj preživite počitnice v tuji državi, vam svetujemo Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino. Na ta način se boste izognili visokim stroškom zdravljenja v primeru, ko se odpravljate v tujino na primer na izlet, počitnice, daljše potovanje ali pa študij. S tem si boste krili bistveno večje kritje kot pa vam ga ponuja Evropska kartica.

Finančno varnost v primeru nezgode vam krije nezgodno zavarovanje, ki hkrati zagotavlja tudi finančno varnost vaših najbližjih v primeru najhujšega scenarija. Za nezgodo lahko zavarujete tudi svoje otroke in mladostnike. V tem primeru tako krijete vse nepričakovane stroške povezane z zdravljenjem, kot je na primer preureditev stanovanja v primeru invalidnosti.

Različna pomoč pri bolezni vam lahko pride zelo prav

Vzajemno dodatno zdravstveno zavarovanje za primer raka vam bo prišlo prav v primeru, če vas doleti ta neprijetna bolezen. V tem primeru boste imeli izplačano določeno zavarovalno vsoto, ki jo boste lahko porabili za svoje zdravljenje ali pa zgolj finančni izpad v primeru bolniškega staleža.

V primeru hujše bolezni ali nezgode boste morda potrebovali pri negi dodatno pomoč.

Zavarovane osebe imajo v zdravstvenem zavarovanju tudi pravico do pripomočkov za izboljšanje vida, to so očala za bližino, očala za daljavo, druga očala. Preberite več v članku Kako izbrati primeren okvir za korekcijska očala?