Revolucionarna tehnologija za ohranjanje zdravih rastlin

Vsaka rastlina potrebuje določeno količino vode. Zalivanje na roko pa je pogosto časovno potratno. Obenem pa pogosto zalijemo premalo ali preveč določen del vrta, kar ima lahko negativen vpliv na zdravje rastlin. Sistem kapljičnega namakanja deluje tako, da izpušča vodo na vnaprej določena mesta preko kapljic. S tem je omogočeno, da določen del obdelovalne površine ali zelenice dobi točno določeno količino vode.

Tako se prepreči gnitje korenin, nabiranje parazitov, razvoj plesni in bolezni ter drugih nevšečnosti. To pa je izredno uporabno pri oskrbi večjih površin, kjer je nemogoče zagotoviti zadovoljivo zalivanje na roko. Prihraniti pa je mogoče tudi ogromno količino vode, saj bo ta učinkovito dostavljena le vnaprej določenim delom našega vrta ali travnika.

Namakalni sistemi za travo predstavljajo ključno rešitev za ohranjanje zelenih in zdravih travnatih površin.

Namakalni sistemi za trato zmanjša številne nevarnosti

Prevelika količina vode lahko hitro pusti na zelenici veliko škode. Korenine se premočijo, kar vodi do nastanka plesni, bolezni in posledično tudi parazitov. Kakovostni namakalni sistemi za trato preprečijo omenjeno nevarnost. Delujejo tako, da skrbno pokrijejo celotno zeleno površino s primerno količino vode. Tako se preprečijo številne nevšečnosti, ki jih pusti suša in prekomerno zalivanje. To pa omogoča, da trava svoje korenine požene globlje in tako dobi dostop do hranil.

Namakalni sistem za trato za vsakega uporabnika

Neglede na velikost površine kjer zelenica raste, si lahko življenje močno olajšamo s samodejnim zalivanjem. Dobro postavljen in delujoč namakalni sistem za trato nam prihrani veliko težav in stroškov. To pa zato, ker bo enakomerno razporedil vodo na vse dele travnika, ne da bi potratno uporabljal razpoložljiva sredstva. Tako je mogoče na kratki in dolgi rok prihraniti veliko denarnih sredstev in tudi časa, kar je neprecenljivo. Z raznimi dodatki pa je vedno mogoče nadgraditi že obstoječ sistem zalivanja, če se pokaže potreba po dodatnih zmogljivostih.